MESLEK ODALARINDAN ‘AFETLERE DİRENÇLİ KENT’ PAYDAŞLIĞI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK) ve TMMOB İskenderun İlçe Koordinasyon Kurulu (İKK) üyeleri, afetlere dirençli kentlerin oluşturulabilmesi amacıyla bilimin ve tekniğin sesini yükseltmek amacıyla bir araya geldi.

Akademik Meslek Odaları, toplantıda kent bütününe yönelik yapılan çalışmalara ilişkin halkı bilgilendirmek, kamuoyu oluşturmak, merkezi ve yerel yöneticilere görüş ve önerilerini iletmek üzere ortak hareket etme kararı aldı.

Meslek odaları ayrıca, 6 Şubat depreminde yaşanan büyük kayıplar ve derin acıların bilimi, tekniği ve denetimi dışlayan yönetim anlayışının ülkenin geleceğine yönelik en büyük tehdit olduğuna vurgu yaptı.

HAMOK ve İskenderun TMMOB İKK üyeleri, toplantı sonrası yapılan değerlendirmede şu açıklamayı yaptı: “Sonuçları acılarla dolu 6 Şubat depremi ve ardından 20 Şubatta yaşamış olduğumuz depremin üzerinden 19 ay geçti. HAMOK ve TMMOB’a bağlı odalar olarak depremin ilk gününden itibaren tüm örgütlülüğümüzle, tüm kurullarımızla, tüm üyelerimizle büyük bir seferberlik içinde olduk. Akademik Meslek Odaları olarak yaşanan yanlışlıkları ve eksiklikleri raporlarımızla, panellerle, basın açıklamaları ve katıldığımız toplantılarda dile getirdik . Bilimin ve tekniğin aydınlattığı yolumuzda kararlılıkla, yılmadan ve usanmadan mücadele ederek mesleğimize, örgütümüze, halkımıza, kentimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Deprem kuşağında yer alan ilimizde afetlere dirençli kentlerin oluşturulabilmesi için birçok kurum ve kuruluşça çalışmaların koordineli yürütülmesi gerekmektedir. Afetlere dirençli bir kentimizin olması için bizlerde Akademik Meslek Odaları olarak dünden daha fazla gayret göstereceğiz.

Yaşadığımız büyük kayıplar ve derin acılar bizlere bir kez daha göstermiştir ki bilimi, tekniğ, ve denetimi dışlayan yönetim anlayışı, ülkemizin geleceğine yönelik en büyük tehdittir. Bu nedenle bilimin ve tekniğin sesini yükseltmek, ülkemizin geleceğini ve halkımızın yaşamını güvenceye alabilmenin en önemli, en gerçekçi yoludur. Yaşadığımız tüm acı ve sorunlara rağmen, deprem öncesi ve sonrasında yaşanan süreçte, ülke olarak bireysel ve kurumsal düzeyde bir özeleştiri yaparak, dersler çıkararak, yaşananların bir daha tekrarlanmaması için, nelerin eksik veya yetersiz olduğunu tespit ederek, tespitlere yönelik eylem planları hazırlayarak, kentimizin yeniden sağlıklı ve deprem dirençli bir halde inşa edilmesi ve en önemlisi yaşamın geri gelmesi için meslek odaları, resmi kurumlar, dernek ve platformlarla birlikte katıldığımız sayısız toplantı ve basın açıklamalarıyla hem meslektaşlarımızın hem de vatandaşlarımızın yanında olmaya sonuna kadar devam edeceğiz.”

Toplantıya; Hatay Tabip Odası, Hatay Eczacılar Odası, Hatay Diş Hekimler Odası, Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Hatay Veteriner Hekimler Odası, Makine Mühendisler Odası İskenderun İlçe Temsilciliği, Makine Mühendisler Odası Hatay İl Temsilciliği, Elektrik Mühendisler Odası İskenderun İlçe Temsilciliği, Elektrik Mühendisler Odası Hatay İl Temsilciliği, Jeoloji Mühendisler Odası, Kimya Mühendisler Odası İskenderun İlçe Temsilciliği, İnşaat Mühendisler Odası İskenderun İlçe Temsilciliği, İnşaat Mühendisler Odası Hatay Şubesi, İç Mimarlar Odası Hatay İl Temsilciliği, Maden Mühendisler Odası İskenderun İlçe Temsilciliği, Mimarlar Odası İskenderun İlçe Temsilciliği, Mimarlar Odası Hatay Şubesi, Bilgisayar Mühendisler Odası İskenderun İlçe Temsilciliği, Çevre Mühendisler Odası İskenderun İlçe Temsilciliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisler Odası İskenderun İlçe Temsilciliği, Harita ve Kadastro Mühendisler Odası Hatay İl Temsilciliği, Harita ve Kadastro Mühendisler Odası İskenderun İlçe Temsilciliği, Şehir Plancılar Odası Hatay Şubesi ile Şehir Plancılar Odası İskenderun Temsilciliği katıldı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu