Depremzedelere  destek için hep mesaideydiler

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Asrın felaketini en ağır biçimde yaşayan şehrimizde depremzedeler için ilk günden bugüne koşturan sivil toplum kuruluşları  içerisinde her daim farkını koymayı başaran Hatay Birleştirici Dernekler Federasyonu Hatay’a destek için yoğun mesai yaptı. Felaketin izlerini silmek ve depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir özveriyle çalışmaya başlayan Hatay Birleştirici Dernekler Federasyonu Başkanı Meryem Üs ve arkadaşları ilk günkü disiplin ile uzak yakın demeden her bölgeye yardım götürmek için yoğun bir çaba sarf etti.

Özellikle sağlık konusunda yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak amacıyla harekete geçen dernek, medikal malzeme, ilaç ve tedavi desteği sağlayarak sağlık hizmetlerine erişimi olmayan depremzedelere yardım eli uzattı. Meryem Üs ve ekibi, sadece fiziksel ihtiyaçları karşılamakla kalmadı, aynı zamanda depremin psikolojik etkilerini hafifletmek için de önemli çalışmalar yürüttü.

Depremin en savunmasız kesimlerinden olan çocuklar da derneğin öncelikli hedefleri arasındaydı. Çocuklara yönelik psikososyal destek programları ve çeşitli etkinlikler düzenleyerek onların yüzünü güldürmeyi başaran Hayata Destek Derneği, umudu yeniden yeşertti. Çocuklar için oyuncak dağıtımı, eğitim materyalleri desteği ve rehabilitasyon hizmetleri sunan ekip, zor günlerin ardından çocukların yeniden güvenli bir ortama kavuşmaları için çabaladı.Aynı zamanda Yolağzı  mahallesindeki  okula şehit öğretmenlerin  adına kütüphane yaptıkları kütüphane yeni eğitim öğretim yılı ile faaliyetlerine başladı.

Biz her daim görevdeyiz diyerek sözlerine başlayan Hatay Birleştirici Dernekler Federasyonu Başkanı Meryem Üs açıklamasında:” Yaşanan büyük felaket sonrası ilk kolları sıvayan sivil toplum kuruluşlarından  biri olan Hatay Birleştirici Dernekler Federasyonu felaketin ilk günlerinden itibaren yoğun bir tempo ile koşturdu.Buradan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkürün en büyüğünü gönderiyorum.Bizler asla yorulmadık ve depremzede bir kardeşimizden Allah sizlerden razı olsun cümlesini duyduğumuzda daha bir motive olduk.Girişimlerimiz neticesinde elimize ulaşan yardımların tamamı depremzedelere ulaşmıştır. Halen yardımlar gelmeye devam etmekte ve bizlerde yoğun mesaimizi sürdürmekteyiz.Destekleri ile depremzedelerin yanında yer alan herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu