OKULLARIN TEMİZLİK PERSONELİ SORUNUNA BİRAN ÖNCE ÇÖZÜM BULUNMALI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Memur-Sen Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, “okulların temizlik personel ihtiyacı en önemli gündem olmalıdır” dedi.
“Okullarda ilk hafta zor geçmiş ve hafta sonu bazı idareciler sınıf temizliğini kendileri yapmıştır” diyen Başkan Bayrakdar,” temizlik personel sorununa bir an önce çözüm üretilmelidir” dedi.
Okulların personel sorununa çözüm bulamadığına dikkat çeken Başkan Bayrakdar, “İUP’un iş güvencesinden yoksun, adil ve yeterli gelir getirmeyen, sosyal güvencesiz bir çalışma biçimi olması nedeniyle rağbet görmemesi okulları sıkıntıya sokmuştur. Okullarda ilk hafta zor geçmiş ve hafta sonu bazı idareciler sınıf temizliğini kendileri yapmıştır.
İşgücü Uyum Programı uygulamasına şimdiye kadar yeterli oranda başvuru olmamış, sosyal güvencesiz çalışma biçimi rağbet görmemiş, okullar ise personel sorununa kendileri çözüm bulamamıştır.
Okulların personel ihtiyaçlarının karşılanmasında işlevsel bir yol bulunma zorunluluğu şu an için en acil konudur. Bir an önce çözüm üretilmelidir” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu