4 Kuşak Humusçular Gastronomi Çarşısında

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Antakya’nın meşhur humus ustası merhum Nedim Yoğurtçu’nun çocukları Semir, Adnan ve Ayhan Yoğurtçu kardeşler, 6 Şubat depremi sonrası faaliyetlerine Gastronomi Çarşısı’nda devam ediyor. Aile geleneği olan humus yapımı, bu kez 4. kuşak temsilcisi küçük Semir Usta ile yeni bir heyecan kazandı.

Torun Semir, dedesi merhum Semir Usta ile birlikte, kendisi için özel olarak hazırlanan önlüğünü giyerek humus yapımına el attı. Hazırladığı humus ile önce dedesinin onayını alan 4. kuşak Semir Usta, ardından müşterilerden de tam not almayı başardı. Ailede kuşaktan kuşağa geçen bu lezzet geleneğini sürdürmekte başarılı olacağını gösteren genç usta, Gastronomi Çarşısı’ndaki performansıyla dikkat çekti.

 

Semir Usta’nın, humus sanatını yaşatarak aile mirasını geleceğe taşıyacağı şimdiden belli oldu. Yoğurtçu ailesinin bu yeni durağı, lezzet tutkunlarını Antakya mutfağının eşsiz humusu ile buluşturmaya devam edecek.

Torunu Semir ile humus tezgahında olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek sözlerine başlayan Semir Yoğurtçu açıklamasında:” Asrın felaketi sonrasında zorunlu olarak verdiğimiz arayı Gastronomi Çarşısı’nda ki yeni işyerimiz ile sonlandırarak meşhur humusumuzu yeniden yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu arada farklı şehirlerde gerçekleşen Gastronomi festivalleri ve etkinliklerinde de yer alarak Hatay’ımızın meşhur humusunu tanıtma çalışmalarımız da devam etmektedir.

Birkaç gün önce Vira Bismillah diyerek faaliyete başladığımız Gastronomi Çarşısında kısa sürede gördüğümüz yoğun ilgi müşterilerimizin de bizler ne kadar özlediğini gösterdi bizlere.Her daim marka olduğumuz sektörde Atalarından  miras kalan Humus’u en iyi şekilde sunmak adına elimizden  gelenin fazlasını yapma çabasında olduk. Günün her öğününde  sofralarda yerini alan humusumuzun  içerisine kullandığımız   ve  üzerini süslediğimşz   malzemelerimiz tamamen doğal ürünlerden oluşmaktadır.Normal ve Yumurtalı Humus olarak işyerimizde müşterilerimize sunduğumuz ürünümüzü  isteğe göre bölgenin en iyi zeytinyağı ve Tereyağı ile müşterilerimize sunmamızın yanında sofralarında Humus’a yer vermek isteyen müşterilerimize kilo ile de satışımız bulunmaktadır.Kardeşlerim ile birlikte çalıştığımız işyerimizde alanında uzman personellerimizde müşterilerimizin takdirini toplamaktadır..Bugünlere gelmemizde en büyük paya sahip olan çok kıymetli müşterilerimiz başta olmak üzere Humus’u en iyi şekilde sunmak adına çalışan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.Herkesi Gastronomi Çarşısına bekliyoruz.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu