Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Cereci’nin 38. kitap çalışması “Dijital Çaresizlik” adıyla Ekim ayında yayınlandı. Mersin’in ilk özel yayınevi Uluslarası Global Ajans tarafından yayınlanan kitapta, hipermodern çağın en yüksek ve en yaygın teknolojisi olan dijital teknolojinin neden olduğu sorunların ve teknolojinin sağladığı tüm olanaklara rağmen dünyanın giderek daha yaşanmaz olduğu konularının vurgulandığı öğrenildi.
Kitapta, “yaşamımızı kuşatan dijital teknolojilerle, kendimizi evrenin sahibi bir monark gibi hissediyoruz. Her an milyonlarca ileti sağanağının altında, bedenimizi ve ruhumuzu doyurmaya çalışıyoruz. Ancak hâlâ açız ve mutsusuz. Mutlu olduğumuzu sandığımız anlar bile hemen geçiyor. Elimizdeki görkemli teknoloji ne savaşları durdurabiliyor, ne kadın ve çocuk cinayetlerini engelleyebiliyor, ne açlığa çare bulabiliyor. Işıklı ve renkli bir dünyanın içinde, çaresizce nefes alıp veriyoruz” yaklaşımıyla insanın çaresizliğinin dile getirildiği belirtildi.
Yayıncı Hakan Koçman ve Baha Akıner’in katkılarıyla yayınlanan kitabın, dijital çağın tehlikelerine dikkat çektiği bildirildi. Prof. Dr. Sedat Cereci’nin Türkçe, İngilizce, Almanca kitap ve makale yayınlarının yanı sıra, çoğunluğu etnik konularla ilgili 30dan fazla belgesel filmi olduğu ve yaklaşık 90 ülkede film festivallerine katıldığı öğrenildi.