6 ŞUBAT’TAN DERS ALMAMIŞIZ!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’ın Arsuz ilçesinde tarım arazileri üzerinde TOKİ’nin inşaat yapmasına tepki geldi.

6 Şubat depremleri sonrası Hatay’da yeni binaların inşasına başlanırken, kentin dört bir yanı şantiye alanına çevrilmiş durumda.

Arsuz ilçesi Arpaderesi Mahallesi Güleryüz Sitesi’nin arka tarafındaki mevkisinde TOKİ’nin başlatmış olduğu çalışmaların tarım arazisi üzerine yapılması, ‘Zemin etüdü yapıldı mı?’ sorusunu gündeme getirdi.

Uzmanların, “İnşaatlar için tarlaları, meraları kullanmaktan vazgeçin” uyarısı yapmasına ve 6 Şubat depremlerinde en fazla yıkımın yaşandığı Hatay’da yine bazı alışkanlıklardan vazgeçilmemesi, depremden ders almadığımızı gösterdi.

Kahramanmaraş merkezli depremler, güvenli binaları Türkiye’nin gündemine soksa da yetkililerin yaşananlardan ders almadığı görülüyor.

YAPILAN BİNALARDA “FORE KAZIK” YOK

Hatay’ın Arsuz ilçesinde, TOKİ tarafından yapılması planlanan konutlar için verimli tarım arazilerinin seçilmesi tepki çekti.

Vatandaşlar, bölgede çiftçiliğin yaygın olduğu ve tarım arazilerine yapılan inşaatlarda ‘fore kazık’ sisteminin de kullanılmamasına dikkat çekerek, 6 Şubat’ta büyük kayıplar veren Hatay’da dayanıklı ve dirençli binaların yapılması gerektiğini vurguladılar.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu