ADD: HATAY’DAN BAŞKA İLLERE GİDENLER GERİ DÖNECEK!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

ADD Antakya Şube Başkanı Doç. Dr. Kezban Kuran, Hatay’ın Anavatana katılışının 85. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.
Kezban Kuran, mesajında şu sözlere yer verdi:
“23 ve 24 Temmuz ,Türk tarihinde çok önemli iki tarihtir. 23 Temmuz, Hatay’ın kutlu günü. Hatay halkı acı dolu yüreklerinin en nadide köşesine oturttuğu başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İsmet İnönü, Hatay Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen, Hatay Millet Meclisi üyeleri ve emeği geçen devlet adamlarını şükran ve minnetle anıyor. Her zamanda anmaya devam edecektir. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde canlarını, evlerini, mallarını kaybeden Hatay halkı iyileştirilemeyen yaşam koşulları ve aşırı sıcaklarla mücadele ederek yaşamını sürdürmeye çalışmaktadır. ‘Hatay benim namusumdur. Hatay’ı alacağım’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün gayretleri ve izlemiş olduğu millî bir politika sonucu ‘Kırk Asırlık Türk Yurdu’ düşman elinde bırakılmamış, Mustafa Kemal gibi bir dahinin liderliğinde bu zafer barış ve dostluk yolu ile kazanılmıştır. Hatay’dan başka illere gidenler geri dönecek, Hataya sahip çıkacak ve bu kadim kent yeniden ayağa kalkacaktır. Çünkü Hataylı, Hatay’da kendi külterel değerleri ile iç içe yaşamaktan duyduğu keyfi, hiçbir kentte duyamaz. Bu nedenle Hatay’ bir kez daha kendini yeniden doğuracaktır.
Atamızın bize emaneti olan Hatayı yeniden inşa etmek boynumuzun borcudur. Hatay halkının daha güzel, huzurlu günler yaşaması dileğiyle bu bağımsızlık gününde Mustafa Kemal Atatürk’ ü ve silah arkadaşlarını minnet ve sevgiyle anıyor, Hatay halkının bayramını kutluyoruz.
24 Temmuz ise Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi olan Lozan Antlaşmasının 101. yıldönümü. Türk Ulusu’nun kanıyla imzalanan Lozan’ı tartışmaya açmak, Sevr’e, BOP’a ve benzeri emperyal planlara teslim olmaktır. Buna kimsenin gücü yetmeyecektir.
Atatürkçü Düşünce Derneği olarak; vatanımızın kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu, tarihin en büyük devrimcisi Büyük Atatürk’ü, Lozan’ın bilge diplomatı İsmet İnönü’yü, Kuvayı Milliye kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizle gazilerimizi minnetle, saygıyla anıyoruz.”

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu