Altınözü’nde “2.Kitap Fuarı” Başladı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Asrın felaketi sonrası özlediğimiz etkinliklere peş peşe ev sahipliği yapan Altınözü’nde 21-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek  olan 2. Kitap Fuarı muhteşem bir açılış töreni ile kitap tutkunlarına kapılarını açtı.

15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda  gerçekleşecek olan ve birbirinden önemli yazarların konuk olduğu 2. Kitap Fuarının açılış törenine Hatay Vali Yardımcısı Mehmet Anıl Çolak, Altınözü Kaymakamı Mehmet Sert, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, AK Parti Hatay İl Başkanı Dr. Mustafa Erdoğan, Altınözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güner,Altınözü Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Ahmet Zümre,Altınözü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Ömer Akın, ilçe kurum amirleri, yazarlar Sinan Yağmur, Tarkan Köylü, Mahmut Özkoca, Öğrenciler  ve çok sayıda vatandaş katıldı.Fuar alanına gelen protokol üyeleri minik öğrencilerin kendilerine takdim ettikleri çiçekler ile karşılandılar.

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı açılış kurdelesi kesimi öncesinde yaptığı konuşmasında; “Geleneksel Altınözü 2. Kitap Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdik. Bugün yine Altınözü’nde ilkleri ve enleri hayata geçiriyoruz. Geçen yıl depremden dolayı yapamadık.  Ancak bu yıl normalleşme kapsamında yeniden bir aradayız. Buram buram kitap kokan fuarımızda birbirinden değerli yazarlarımız vatandaşlarımızla buluşacak. Fuarımızı eğlenceli etkinlikler ve sürpriz dolu hediyelerle renklendireceğiz. Tüm gençlerimizi, tüm kitapseverleri 21-26 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Altınözü Belediyesi 2. Kitap fuarımızı ziyaret etmeye davet ediyorum” dedi.

Yazar Sinan Yağmur yaptığı konuşmada, “Zeytinin, sevginin, barışın kucaklaştığı Altınözü’nde yine bir aradayız.  Türk edebiyat dünyasının güzide insanlarını buraya getiren Belediye Başkanı Rıfat Sarı’ya, Altın tüm haziruna teşekkür ediyorum. Bu toprakların evladı Cemil Meriç ışık doğudan gelir der. O ışık kitaptır. Bu ışık Türkiye’ye Altınözü’nden yayılıyor. Bugün bu programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, kitap fuarının ilçeye hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İlçenin normale dönmesi için bu programların faydalı olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Altınözü Kaymakamı Mehmet Sert konuşmasında:“Büyük bir afet yaşadık. Toparlanma sürecinde böyle bir etkinlik çok önemli. Altınözü böyle bir başkana sahip olduğu için çok şanslı.  İnşallah ilerleyen günlerde yeni programlarla ilçemizi depremin etkisinden arındıracağız. Kitap Fuarı’nın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesi sonrasında açılışa katılan protokol üyeleri tüm stantları tek tek gezerek fuarda yer alan kitapları yakından incelediler.

26 Mayıs akşamına kadar gezilebilecek Altınözü 2. Kitap Fuarı kapsamında imza ve söyleşi etkinlikleri Altınözü Belediyesi Konferans Salonu’nda olacak. Fuarın ilk günü yazar Sinan Yağmur saat 20.00’da okurlarıyla buluşurken , Fuarın ikinci gününde ise bu kez Serdar Tuncer okurlarıyla bir araya gelecek. Tuncer’in imza ve söyleşi programı saat 13.00’da başlayacak. 23 ve 24 Mayıs tarihlerinde Tarkan Köylü’nün katılım göstereceği kitap fuarında, 24 Mayıs Cuma günü saat 13.30’da TV sunucusu İkbal Gürpınar ve yazar Semine Çemrek vatandaşlarla söyleşi programında bir araya gelecek. Yazar Mahmut Özkoca ise 22-23-24 Mayıs tarihlerinde liselerde öğrencilerle bir araya gelecek.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu