Ankara Millet Bahçesi’nde Türkiye Güzellikleri Sergisi ziyarete açıldı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Türkiye’nin önemli kültürel organizasyonlarından biri olan Kültür Yolu Festivalleri kapsamında, 16 farklı şehirde sergilenecek olan Türkiye Güzellikleri Sergisi’nin yeni durağıAnkara Millet Bahçesi oldu. 21 Eylül’de açılan serginin ilk gününde Ankaralılar büyük ilgi gösterdi. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından düzenlenen sergi 29 Eylül tarihine kadar açık kalacak.

Türkiye Güzellikleri Sergisi’nde, Türkiye’nin dört bir yanındaki güzellikleri yansıtan 30 usta fotoğrafçının çektiği 39 fotoğraf yer alıyor. Daha önce Almanya, ABD, Rusya, Güney Afrika, Hindistan ve Arjantin gibi 20’den fazla ülkede sergilenen bu seçki, Ankara’nın yanı sıra Türkiye’nin farklı şehirlerinde de gösterime sunulmaya devam edecek.

TFMD’nin Yılın Basın Fotoğrafları yarışmasına 2018’den beri eklenen Türkiye Güzellikleri kategorisine her yıl 5 binden fazla fotoğraf katıldı. Ödül alan bu fotoğraflar, Türkiye’nin kültürel ve doğal güzelliklerini yansıtarak uluslararası platformlarda büyük beğeni topluyor. Bu yıl ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Türkiye’nin yedi bölgesine taşınarak, ülkenin çeşitli şehirlerinde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, serginin Ankara durağıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye Güzellikleri Sergisi bugüne kadar 20 ülkede beğeniye sunuldu. Kültür Yolu Festivalleri sayesinde bu kez ülkemizin farklı şehirlerinde vatandaşlarımızla buluşacak. Ankara’da da vatandaşlarımıza ülkemizin eşsiz güzelliklerini sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

CANAKKALE SAVASININ 100 YIL DONUMU NEDENIYLE ANITKABIRDE ETKINLIKLERLE ANILIYOR. VATANDASLAR ANITKABIR’DEKI TORENLERE YOGUN ILGI GOSTERDI.GECEDE DILEK FENERLERI UCURULDU/SELAHATTIN SONMEZ/HURRIYET/ANKARA/23042015

Kültür Yolu Festivali kapsamında Türkiye’nin kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtan Türkiye Güzellikleri Sergisi, 29 Eylül’e kadar Ankara Millet Bahçesi’nde ziyaret edilebilecek.

Sergide Fotoğrafı Olan İsimler

Ahmet Faruk Sarıkoç, Ahmet Aslan, Ahmet Turan Kural, Ali Mermertaş, Beytullah Eles, Cem Öksüz, Gülin Yiğiter, Erdem Şahin, Ekrem Kalkan, Emrah Gürel, Emrullah Akgün, Ercan Arslan, Esengül Alıcı, Hasan İçel, İsa Cıda, İsmail Serhat Şahin, Levent Kulu, Mehmet Aslan, Meriç Aktar, Metin Öztürk, Ozan Güzelce, Rıza Özel, Selahattin Sönmez, Selçuk Şamiloğlu, Seymen Bozarslan, Sinan Çakmak, Soner Kılınç, Ufuk Turpcan, Ünal Çam, Tolga Adanalı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu