ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Temmuz ayında asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği hala belirsizliğini korurken, SGK uzmanları da bu umutları artıran açıklamalarda bulundu. Asgari ücret zammı ile ilgili beklentiler ve gelişmeler hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Asgari ücret zammı için çeşitli tahminler yapılmakta. Hükümet zam konusunda kapıları kapatmış olsa da son dönemde asgari ücretlilerin yaşadığı enflasyon kaynaklı sorunlar arttı. Bazı uzmanlar, aldıkları kulis bilgilerine dayanarak asgari ücretin 20.000 TL olacağını öne sürüyorlar. Asgari ücret zammının sembolik de olsa bir rakamla gerçekleşeceği konuşulurken, bu artışın Temmuz ayında yapılacağı iddia ediliyor.

Sendikalar, asgari ücretin yasal olarak açlık sınırının altında olamayacağını belirtiyorlar. TÜRK-İŞ tarafından açıklanan son açlık sınırı miktarı, asgari ücretin üstüne çıkmıştı. Bu nedenle asgari ücret zammı konusunun Temmuz ayında yeniden gündeme geleceği düşünülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bu konuda hazırlık yapılması için kurmaylarına talimat verdiği konuşuluyor. Asgari ücretlinin gelir durumunun iyileştirilmesi ve refah düzeyinin artırılması için Temmuz ayında yeni görüşmeler başlayabilir. Ancak asgari ücret artışının yapılabilmesi için öncelikle asgari ücret tespit komisyonunun toplanması gerekiyor. Bu konuda da işverenlerle yeni bir görüşme yapılacağı konuşuluyor.

Emekli ve memurlara ise Temmuz ayında kesin olarak zam yapılacak. Yasal olarak hem emekliler hem de memurlar 6 ayda bir zam alıyorlar. Bu nedenle Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verileri doğrultusunda Temmuz ayında emekli ve memurlara yeni bir maaş artışı bekleniyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu