BAŞKAN ÜSTÜN’DEN ARSUZ’DA YEŞİL DÖNÜŞÜM İMZASI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Arsuz Belediyesi, Avrupa Birliği’nin desteklediği “Sürdürülebilir Bir Gelecek için Yenilenebilir Enerji” ortaklık projesi kapsamında Bulgaristan’ın Varna Belediyesi ile “Yeşil Gelecek İş birliği Protokolü” imzaladı.
Proje kapsamında, Arsuz’a gelen Varna Heyeti, Hukuk ve Düzenleme Hizmetleri Müdürlüğü Direktörü ve Heyet Başkanı, Ms. Svetla Marinova, Proje Koordinatörü Mr. Yordan Dyankov, Ekoloji ve Çevre Koruma Müdürlüğü ve Departman Başkanı Ms. Dora Ilieva, Avrupa ve Ulusal Operasyonel Programlar Müdürlüğü ve Departman Başkanı Ms. Bistra Dimova, Çevre Koruma Baş Uzmanı Ms. Boryana Pavlova, Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün ve beraberindeki heyetle başkanlık makamında bir araya geldi.
Proje kapsamında Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün ve Varna Belediyesi Uluslarası Projeler Koordinatörü Mr. Yourdan Dyankov arasında “Yeşil Gelecek İş birliği Protokolü” imzalandı.
Avrupa Birliği ve Uluslarası fon sağlayan kurum ve kuruluşlardan Hatay’da proje ortaya koyan ve proje alabilen tek ilçe belediyesi olduklarını belirterek, “Bu durum bizlere Arsuz için, daha da güçlü misyonlar yüklüyor. Bu projeler ile Arsuz’da, dünyadaki iklim değişikliği ile mücadeleye duyarlılık, temiz ve yenilenebilir enerjinin kullanımın yaygınlaştırılması ile çevre dostu anlayışın sürdürülebilirliğinin esas kılınmasını önemsiyoruz. Proje kapsamında çevresine ve doğasına duyarlı birbirinden başarılı öğrenciler birbirinden güzel resim çalışmaları ortaya koydu ve onlara yenilenebilir enerji ürünlerini içeren ödüllerini teslim ettik. İlçe Sahil yürüyüş yolları alanında solar aydınlatma sistemlerini ihtiyaç noktalarına yerleştirdik, yine solar şarj edilebilir üniteleri ihtiyaç noktalarına proje kapsamında yerleştireceğiz. Projede ile Arsuz’un geleceğine yön verecek ve hazırlanma aşamasında olan İklim Değişikliği Eylem Planı’na yönelik kentimiz için yerel yönetim olarak yol haritasını ortaya koyacağız” derken, yeşil bir gelecek konusundaki kalıcı ortaklıklarından ve ziyaretlerinden dolayı Varna Belediyesi heyetine teşekkür etti.
Proje kapsamında, daha önce Arsuz Belediyesi İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Murt ve ekibi ile Arsuz İş İnsanları Derneği (ARİAD) Başkanı Adnan Ağır da Varna’yı ziyaret ederek, belediyeler arasında sosyal, ekonomik ve çevresel kalkınma alanlarında birlikte çalışılabilen projeleri destekleyen bağlantılar üzerine fikir alışverişinde bulunmuştu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu