BELEN-ANTAKYA OTO YOLU HIZLA İNŞA EDİLİYOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu’nun açıklamasının ardından 11 Mart 2024’te ihale edilen proje, İskenderun ile Antakya arasındaki 17.917 metrelik yeni otoyolun yapımını içeren otoyol projesi hızla ilerliyor.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde devlet tarafından finanse edilen en büyük yatırım olarak nitelendirilen 21 milyar TL değerindeki Belen – Antakya Otoyolu projesinin Belen ve Amanos Dağları kesimlerinde çift tüp tüneller inşa edilecek ve mevcut karayolu trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak.

Toplamda 24,5 kilometrelik bölüm 6 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı devlet yoluna dönüştürülecek. Proje ayrıca Hatay’da deprem konutlarının ve yeni yerleşim yerlerinin ulaşımını sağlayacak 76 kilometrelik bağlantı yollarını da içeriyor.

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz ile Belediye Başkanı İbrahim Gül çalışmaları hızla devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Kaymakam Mahmut Sami Yılmaz, projenin bölge ve Belen için önemini vurgulayarak, “Bu proje sadece bu bölgenin değil, Türkiye’nin en büyük projelerinden birisi. Dolayısıyla bölgemize ve Belen’imize trafik yoğunluğu açısından çok büyük bir rahatlık sağlayacak” dedi.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ise projenin hedeflenen süresinin 4,5 – 5 yıl olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye ve hükümetimizin yetkili bakanlıklarına teşekkür ederim. Belen halkı adına onlara minnet duyuyoruz ve en kısa zamanda temel atma törenine onları beklediğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu