BEŞİKTAŞ 90’DA KAZANDI!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Beşiktaş, derbi atmosferini aratmayan maçta Eyüpspor’u, 90. dakikada kazandığı penaltı golüyle mağlup ederek hem kendi yenilmezlik serisini sürdürdü hem de Eyüpspor’a sezonun ilk mağlubiyetini yaşattı.

Joao Mario, Beşiktaş’taki ilk haftalardaki oyun akordunu bozmuş gibi görünüyor. Net olarak, Rafa Silva’nın liderlik rolünden çaldığını söyleyebiliriz. Rafa’nın etkisini azaltan Mario, bu durumla takım içindeki dengeleri şimdilik zorlamış durumda. Öte yandan, Al-Musrati, paslarıyla oyun kurulumunda etkili olmasına rağmen, top rakipteyken yeterince agresif olmayışı ve hantal görünümüyle yerini Ndour’a bırakabilir. Bu performansı, bir uyarıyı kesinlikle hak ediyor.

Eyüpspor ise, sert ve kaliteli oyuncularıyla ligin dikkat çeken ekiplerinden biri. Galatasaray hariç pek çok takıma ciddi sorunlar çıkarabilecek potansiyele sahipler. Bu maçta da Beşiktaş karşısında önemli bir mücadele örneği sergilediler.

Sonradan oyuna dahil olan Tayfur Bingöl, Beşiktaş’ta ki yaptığı hatalı hamlelerden birini de bu maçta tekrarlayarak takımının mağlup olmasına zemin hazırladı. Beşiktaş teknik direktörü Giovanni Van Bronckhorst’un Joao Mario’yu sisteme tam anlamıyla entegre etmesi zaman alabilir. Bu süreçte Beşiktaş’ın puan kaybı yaşamadan ilerlemesi takım için büyük bir avantaj olacaktır. Taraftarlar Silva-Mario ikilisinin uyumlu oyunlarını görmek için biraz sabırlı olmalı. Rafa Silva kendisine yapılan kasıtlı sert fauller sebebiyle de yeteneklerini tam olarak gösteremiyor olabilir.

Hafta içi oynanacak Ajax deplasmanı, Beşiktaş’ın hafızalardan silinmeyen covidli hastalar nedeniyle 11 eksikle çıktığı Şampiyonlar Ligi maçının rövanşı niteliğinde olacak. Bu kritik karşılaşmada Beşiktaş’a başarılar dilerken, aynı zamanda Eyüpspor’un bu maçtaki mücadeleci oyununu da alkışlamak gerekiyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu