CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay’ın depremden en az etkilenen ilçesi Reyhanlı’da uzaktan eğitim karar alınmasını Meclis gündemine taşıdı.
Binalar ve yurtları sağlam olduğu halde Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’na (MYO) bağlı bölümlerde uzaktan eğitim kararı alınmış, yüz yüze eğitim isteyen ve mağdur olduklarını belirten yaklaşık 750 öğrenci bu karar tepki göstermişti.
Konuyla ilgili soru önergesi veren CHP’li Güzelmansur “Reyhanlı Hatay’ın depremlerden en az etkilenen ilçelerinden biri olup, bahsedilen meslek yüksekokulunun binaları da sağlamdır. Burada eğitim gören yaklaşık 750 üniversite öğrencisi de yüz yüze eğitim istiyor. Uzaktan eğitimde hem sistemsel hem de internet nedeniyle sıkıntılar yaşanıyor. Sosyal ve akademik gelişimi açısından da gençlerin yüz yüze etkili bir eğitim alması gerek” dedi.
YURTLARDA KALAN 40 KAMU PERSONELİ İÇİN Mİ EĞİTİM FEDA EDİLİYOR
Reyhanlı MYO’na ait yurtlarda kalan 40 kamu personeli için 750 öğrencinin yüz yüze eğitimden mahrum bırakıldığı iddialarının doğru olup olmadığını soran Güzelmansur’un Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yönelttiği diğer sorular şunlar:
- Binaları ve yurtları sağlam olan Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda uzaktan eğitim kararı alınmasının gerekçesi nedir?
- Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda uzaktan eğitim yapılmasına dair karar gözden geçirilerek, yüz yüze eğitim isteyen üniversite öğrencilerinin talepleri dikkate alınacak mıdır?
- Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun binaları ve yurtları için deprem dayanıklılık incelemesi yapılmış mıdır? Sonucu nedir?
- Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda uzaktan eğitim kararı alınmasında, yurtlarda kamu personelinin kalması mı etkili olmuştur? Bu yurtların kapasitesi nedir? Kaç kamu personeli kalmaktadır? Yurt kapasitesi hem kamu personeline hem de üniversite öğrencilerine yetecek düzeyde değil midir?