Doğal Kırma Zeytininler Hazırlanıyor..

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gemlik cinsi zeytinlerinden elde edilen Doğal Kırma Zeytin, geleneksel yöntemlerle ve büyük bir titizlikle üretilmeye devam ediyor. Kendine has lezzeti, ince kabuğu ve etli yapısıyla sofraların vazgeçilmezi olan Gemlik kırma zeytini, bu yıl da kaliteli ürünleriyle dikkat çekiyor. Doğal ve katkısız olarak üretilen Gemlik kırma zeytini, hem iç pazarda hem de yurt dışında büyük talep görüyor.

Bölgemizin zeytin konusunda adından çok söz ettiren Altınözü Altınkaya mahallesinde çiftçiler, titizlikle topladıkları zeytinleri, özel işleme yöntemleriyle kırarak tüketime hazır hale getiriyor. Zeytinler, kimyager Ali Köleoğlu nezaretinde mahallenin kadınları tarafından el ile kırılarak, hijyenik koşullarda işleniyor. Yılların tecrübesiyle harmanlanan bu yöntem, ürünün doğallığını ve lezzetini koruyarak sofralara kadar ulaştırıyor.

 

Zeytin konusunda bu yıl bereketli bir sezonun yaşandığını ifade ederek sözlerine başlayan Ali Köleoğlu açıklamasında;”Etli yapısı,ince kabuğu ve kendine has lezzeti ile çok beğenilen Gemlik kırma zeytin faaliyetlerimize vira bismillah dedik.Hijyenik koşullarda kırım işlemini gerçekleştirdiğimiz ,Doğal yöntemler ile hazırladığımız ayar tuzu ile tatlandırdığımız, sahip olduğu eşsiz aroması ve yüksek besin değeriyle zeytin severlerin gözdesi durumunda olan kırma zeytinimiz 15-20  gün içerisinde sofralardaki yerini alabilecektir. Kırma zeytinlerde Gemlik cinsini tercih etmemizin sebebi 4 kiloda 1 kilo zeytinyağı verebilmesidir.Hal böyle olunca da eşsiz lezzet kaçınılmaz olmaktadır.Kendi suyunda muhafaza edildiği takdirde 1.5 yıl dayanma süresi olan ürünümüzü özel ambalajlarda Türkiye’nin her yerine kargo ile göndermekteyiz.Fiyatlarımız geçen yılki fiyatlardır.

Aynı zamanda kırma zeytin sezonunda mahallemizin kadınlarına istihdam sağlayarak ev ekonomilerine katkı sağlamaktayız.En leziz kırma zeytinleri hazırlamak adına tüm kadromuz ile elimizden gelenin fazlasını yapma çabasındayız.”dedi.

Kırma zeytin sezonu 2 ay sürmesine rağmen çalışmaktan son derece mutlu olduklarını ifade eden Meryem Çetinkaya;”Arkadaşlarımız ile birlikte zeytin sezonunun gelmesini dört gözle bekliyoruz.Çünkü elde ettiğimiz gelir ile ev ekonomimize katkı sağlamaktayız.Keşke daha üzün süre olsa ama maalesef 2 ay sürüyor bizim burada zeytin sezonu.Kırma zeytinleri en leziz halleri ile hazırlıyoruz.Tadanlara afiyetler olsun.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu