DURUŞMA ESNASINDA KALP KRİZİ GEÇİRDİ!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’ın Antakya ilçesinde 6 Şubat depreminde yıkılan Rönesans Rezidans davasında, tutuklu sanık Bülent Seküçoğlu duruşma esnasında kalp krizi geçirdi. Olay sonrasında duruşmaya ara verildi.

Antakya’da 269 kişinin ölümüyle sonuçlanan deprem felaketinde sorumlulukları bulunduğu iddia edilen, haklarında 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istenen dördü tutuklu, biri firari, sekiz sanığın yargılandığı davaya, Hatay 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Seküçoğlu’nun kalp krizi geçirdiği sırada duruşmada bulunan tutuklu sanıklar ve avukatları da hazır bulundu. Müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun’un savunması sırasında Seküçoğlu aniden fenalaşarak yere yığıldı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Seküçoğlu, ambulansla hastaneye kaldırıldı ve duruşmaya ara verildi.

Rönesans Rezidans davasında, yapı denetim ihmalinin sonucu olarak ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak’ suçlamasıyla tutuklu bulunan sanıkların yanı sıra, firar eden bir şüpheli bulunuyor.

Yıkımın ardından Müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun, yapı denetim şirketinin yetkilisi Mehmet Haşim Eraslan, yapı denetim şirketinin müdürü ve şirket ortaklarından Bülent Seküçoğlu ile kontrol elemanı Önder Artun ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan tutuklanmıştı.

Yapı denetim şirketinin yetkililerinden A.K., inşaat teknikeri İ.D. ve şantiye şefi B.M. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Firar eden Müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun’un kardeşi ve rezidansın statik proje sorumlusu, şantiye şefi ve şirket ortağı Hüseyin Yalçın Coşkun ise kırmızı bültenle aranıyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu