ELEKTRİK FATURALARI EMEKÇİLERİNİN SIRTINA YÜKLENEMEZ!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’da eğitim emekçilerinin çoğunlukta olduğu Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Konteyner Kent’te elektriklerinin kesilmesi ve ardından bireysel abonelik istenmesine karşı Eğitim Sen Hatay Şubesi basın açıklaması yaptı.
Konteyner kent önünde yapılan basın açıklamasına eğitim emekçilerin yanı sıra CHP Milletvekili Servet Mullaoğlu ve TTB Merkez Konseyi Üyesi Ali kanatlı da katıldı.
Açıklamayı okuyan Eğitim Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş, “Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Konteyner Kent’te 23.09.2024 tarihinde bir gün boyunca elektrikler kesilmiştir. Elektrik kesintisi ciddi sıkıntılar yaratmıştır. Kesilen elektriğin sonrasında 27 Eylül Cuma gününe kadar konteyner kent sakinlerinin elektrik aboneliği işlemlerinin yapılmasının yetkililer tarafından bildirilmesi manidardır. Depremin üzerinden 20 aya yakın süre geçmesine rağmen yaşam koşullarının iyileştirilmesini beklerken sorunlarımızın her geçen gün arttığını görüyoruz. Temizlik, ilaçlama, güvenlik gibi insanca yaşam koşullarımızın oluşturulmasını beklerken elektrik faturaları ödemelerinin eğitim emekçilerinin sırtına yüklenmesini kabul etmiyoruz” dedi.
İNSANCA KOŞULLAR OLUŞTURULANA DEK MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
AFAD’ın 10 Eylül 2024 tarihli valiliklere attığı yazısının da hatırlatıldığı açıklamada Tıraş, “Yazıda, yeterli konut arzı bulunmayan yerlerde hak sahibi olmamasına rağmen kamu hizmetlerinin aksamaması için farklı geçici yerleşmelerin sağlanması ve bu merkezlerin işletim giderlerinin (elektrik, su vb.) bağlı oldukları kurumlarca karşılanması” gerektiği belirtilmesine rağmen depremi, her türlü zorluğu yaşamış ve yaşamaya devam eden ile deprem bölgesinde zor koşullarda görev yapan eğitim emekçilerine elektrik aboneliği dayatmasını reddediyoruz” ifadelerine yer verildi.
Son olarak Tıraş, “Yaşadığımız felakette hem maddi hem de manevi anlamda yıpranmış, yaşamlarını 21 metrekare de sürdürmeye çalışan eğitim emekçilerine reva görülen uygulamayı geri çekin. Bu uygulama geri çekilene ve insanca yaşam koşulları oluşturana kadar takipçisi olacak, mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu