‘FOTO MUHABİRİ’ DERGİSİ 44. SAYISI YAYINDA…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Foto Muhabiri dergimizin yeni sayısına www.tfmd.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.Foto Muhabiri dergisi yeni sayısında Yılın Basın Fotoğrafları 2024 ödülleri geniş şekilde yer alıyor.

TFMD ‘Yılın Basın Fotoğrafı’ ödül töreni Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapıldı. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un himayelerindeki tören öncesinde ‘Yılın Basın Fotoğrafları’ ve deprem fotoğraflarından oluşan sergi açıldı. ‘Yılın Basın Fotoğrafları’ Ödül Töreninden kareleri dergimizde bulabilirsiniz.

‘Yüzyılın Felaketi’ olan 6 Şubat 2023 depreminde çektiği fotoğrafla adından söz ettiren ve Yılın Basın Fotoğrafı ödülünü kazanan AFP Foto Muhabiri Adem Altan, o fotoğrafın hikayesini anlattı.

1983 yılında Erzurum’da meydana gelen depremde çektiği fotoğrafla World Press Photo ödülü kazanan ilk Türk foto muhabiri Mustafa Bozdemir, Yaşam Boyu Onur Ödülüne layık görüldü. Bozdemir, anılarını dergimizle paylaştı.

Yılın Basın Fotoğrafları Jürisi’nde ilk kez yer alan Reuters Foto Muhabiri Ümit Bektaş, “Benim için gurur” başlıklı röportajıyla değerlendirmede bulundu.

Dünya’nın en prestijli ödüllerinden biri olan ‘World Press’ sahibi Getty Image’in Ortadoğu Sorumlusu Chris McGrath, Yılın Basın Fotoğrafları Jürisinde yer aldı. McGrath, Foto Muhabiri’nin sorularını cevapladı.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin, Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması jürisinde ilk kez yer alan gazeteci ve televizyon programcısı Mehmet Akif Ersoy, Mısır’ın devrik lideri Kaddafi’yle olan röportajı ile jüri toplantısında yaşadıklarını dile getirdi.

Fanatik Gazetesi Foto Muhabiri ve aynı zamanda TFMD Yönetim Kurulu Üyesi Murat Akbaş ile mesleğe dair anılarını konuştuk.

TFMD’nin düzenlediği yarışmada 3 ayrı ödül alan Ahmet Turan Kural, Foto Muhabiri Dergisi’ne fotoğraflarının hikâyelerini ve deklanşöre olan tutkusunu anlattı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu