GÜZELMANSUR HATAY’IN ANAVATAN KATILIŞININ 81. YILINDA TBMM’DE KONUŞTU

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’ın ana vatana katılmasının 81’inci yıl dönümü üzerine TBMM’de gündem dışı konuşma yapan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur “’40 asırlık Türk yurdu düşman elinde esir kalamaz’ diyen, Hatay’ı şahsi meselesi olarak sahiplenen, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Hatay Cumhurbaşkanı Sayın Tayfur Sökmen olmak üzere… Bugün aramızda olmayan, bağımsız Hatay Parlamentosu üyelerine, anavatana katılma yönünde özgür iradelerini ortaya koyan, tüm Hataylı hemşehrilerime rahmet, minnet ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
HATAY’IN ANAVATANA KATILMA SÜRECİNDEN ALINACAK TARİHİ DERSLER VAR
Hatay’ın anavatana katılma sürecinden alınması gereken tarihi dersler olduğunu vurgulayan Güzelmansur şöyle devam etti: “Hatay’ın anavatana katılma sürecinde, Ulu Önder Atatürk’ün izlediği barışçıl politika “yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesinin ilk uygulamalarından biridir.
Hatay’ın anavatana katılması, Ebedi liderimiz Atatürk’ün gerektiğinde Birleşmiş Milletlere başvurarak, gerektiğinde Türk ordusunun gücüyle gözdağı vererek, bir liderin milletine verdiği sözü, hayatı pahasına tutmasının en hayranlık verici örneğidir.
Hatay’ın anavatana katılması, Atatürk’ün dünyadaki sorunların, anlaşmazlıkların savaşmadan anlaşarak çözülebileceğine dair tezinin en somut, en canlı, en güzel örneğidir”
YANLIŞ SURİYE POLİTİKASI, YANLIŞ DIŞ POLİTİKA HATAY’I SÜREKLİ KAYBA UĞRATIYOR
81 yıl önce barışla, anlaşmayla, diplomasiyle, vizyonla anavatana katılan Hatay’ın, bugün Suriye’de, Ortadoğu’da yürütülen vizyonsuz, kavgacı politikalarla ekonomik, sosyal kayıplara uğratıldığını savuna Güzelmansur:
“- Hatay neden yaş sebze meyve ihracatında liderliği Mersin’e kaptırdı?
– Hatay’da neden 10 yıl önce, Cilvegözü sınır kapısından, Suriye aşırı, yılda 110 bin aracın taşıma yaparken şimdi yılda 1400 araç taşıma yapıyor?
– Hatay neden 10 bin tır ile Türkiye’nin 2. Büyük tır filosuna sahipken bu tır filosu 8 bine düştü, Hatay neden 3’cülüğe geriledi?
– Hatay’da neden 2017’den 2018’e kişi başına düşen Gayrisafi yurt içi hâsıla 525 dolar eridi?
– Hatay neden vergi tahsilatında 9. Sırada iken devlet yatırımlarında 56. Sıra reva görülüyor?
– Hatay’da neden, İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı 76 bine dayandı? Hatay’da neden işsizlik oranları Türkiye ortalamasının üstünde seyrediyor?
– Hatay’da neden borçlar artıyor? Hatay neden bugün takipteki alacaklar bakımından Türkiye sıralamasında 10’culuğa yükseldi?
– Hatay neden “işsizim, çocuklarım aç” diyerek kendini yakan babanın, işsizlikten bunalıp intihar eden yurttaşların, çöpten yemek çıkarmaya çalışan engelli yavrumuzun memleketi oldu çıktı?
– Hatay’da neden bereketli topraklarıyla ünlü Amik Ovasında her yıl 2 bin çiftçi üretimden kopuyor?
– Hatay’da neden tarımda sigortalı sayısı 2011’de 35.403 iken bugün bu sayı 11.549’a indi?
– Bu hızla giderse 5 yıl sonra Hatay’da üreten çiftçi kalmayacak diye dertlenen neden olmuyor?
– Hatay neden Türkiye’nin en mutsuz 4. ili?
Ben size nedenini söyleyeyim. Yanlış Suriye politikasıyla, dış politikada yapılan diğer yanlışlarla Hatay’ın sürekli bir ekonomik dalı budandı. Üretimi öncelemeyen ekonomi politikalarıyla Hatay fakirleşti, Hatay işsizleşti. Millilikten uzak tarım politikalarıyla Hataylı çiftçi üretimden koptu” dedi.
HATAY BARIŞ, SEVGİ, HOŞGÖRÜYLE SORUNLARINI AŞMAYA DEVAM EDECEK
Güzelmansur konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “İktidarın maceracı dış politikasının, yanlış Suriye politikasının, dengesiz göç politikasının zararını en çok gören illerden biri olmasına rağmen, adaletsiz teşvik uygulamasına rağmen, Hatay, yine de üretmeye, ülkemize katkı sunmaya devam edecek. Bunu da binlerce yıldır topraklarında yeşerttiği, büyüttüğü sevgi, hoşgörü, kardeşlik kültürüyle yapacak. Kurucumuz, kurtarıcımız Atatürk’ün, sorunları anlaşmayla çözme yöntemiyle başaracak. Hatay’ın anavatana katılma sürecinin omurgasını oluşturan tüm bu ilke ve yöntemlerden iktidarın da feyz almasını tavsiye ederim.”

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu