HATAY İÇİN MÜCBİR SEBEP HALİ UZATILDI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman Hataylı iş dünyası için mücbir sebep hali uzatıldı dedi.
Hatay başta olmak üzere depremi en yoğun olarak yaşayan 4 kentte hizmet veren iş dünyasının çağrılarının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başta olmak üzere çok sayıda kurum ile görüşmeler gerçekleştirerek Hatay’ın durumunu aktaran Milletvekili Yayman, işletmelerin deprem şartlarında ödeme yapma imkanlarının olmadığını belirterek esnaflara verilen desteğin sürmesi gerektiğini belirtmişti.
YAYMAN: GİRİŞİMLER SONUÇ VERDİ
Milletvekili Yayman’ın devletin zirvesi ile yaptığı görüşmeler sonuç verdi. Hatay’ın haklarının korunması için adeta diplomasi trafiği gerçekleştiren Milletvekili Yayman, depremzede Hatay’da toparlanma aşamasındaki esnaflara yönelik desteklerin sürmesi için yaptığı girişimlerin ardından kısa süre sonra mücbir sebep halinin uzatıldığı açıklandı. Milletvekili Yayman, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklama ile mücbir sebep halinin uzatılması iş dünyamız için soluk getirecek dedi.
MİLLETVEKİLİ YAYMAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ
Milletvekili Yayman, Hataylı iş dünyasının çağrılarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmek üzere Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a ve ilgili kurumlara aktardı. Yayman’ın girişimlerinin ardından mücbir sebep halinin uzatılması ile Milletvekili Yayman’ın konuyla ilgili girişimleri çözümle sonuçlandı. Milletvekili Yayman, mücbir sebep halinin uzatılmasında karar mercii olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Milletvekili Yayman, konuyla ilgili mesajında; “Teşekkür ederiz Cumhurbaşkanımız. Mücbir sebep uzatıldı. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, Milletvekillerimiz Adem Yeşildal, Abdulkadir Özel, Kemal Karahan, Lütfi Kaşıkçı, Hatay Valimiz Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Öntürk beye ve emeği geçen tüm siyasetçilerimize; konuyu büyük bir ısrar ve kararlılıkla takip eden STK’larımıza, odalarımıza, vatandaşlarımıza, işletme sahiplerine, mali müşavir ve muhasebecilere ve çok değerli basın mensuplarımıza çok teşekkür ederiz. Mükemmel bir çalışma ve sonuç oldu. Söz konusu Hatay ise gerisi teferruattır” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu