HATAY TÜM DÜNYADA BARIŞIN VE HOŞGÖRÜNÜN ŞEHRİ OLARAK ADLANDIRILIYOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Alihan Döner, Hatay’ın Anavatana katılışının 85. yıldönümü nedeniyle Hatay Devleti Adalet Bakanı Cemil Yurtman ve Hatay Devleti Meclis Başkanı Abdulgani Türkmen’in mezarlarını ziyaret ederek dua etti.

Tek başına bir devlet olmaktansa, Türkiye Cumhuriyeti’nin şanlı bir ili olmayı tercih eden bu aziz şehrin insanlarının Türk tarihinin de her daim bir parçası olduğunu dile getiren Başkan Alihan Döner, yaptığı açıklamada şöyle dedi :

“Hatay’ın Anavatanla bir bütün olma arzusu geçmişten bugüne her daim süregelmiştir. Öyle ki bu arzuya hiçbir kuvvet, güç yettirememiştir. Bunun en büyük sebebi; tarihsel birlikteliğimiz ve kardeşliğimizdir. Bu durumun neticesinde oluşan çok kültürlülük, Hatay’ın tüm dünyada barışın ve hoşgörünün şehri olarak adlandırılmasına vesile olmuştur.

Şanlı ordumuzun 5 Temmuz’da başlatmış olduğu kurtuluş ve beraberlik sürecini, toplumumuz her rengiyle bölünmez bir bütün olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır. Atatürk’ün ifadesiyle; “Kırk Asırlık Türk Yurdu” asırlardır beraber yaşamış olmanın verdiği tecrübe ve istek, bir kez daha bu kadim topraklar üzerinde tezahür etmiştir.

Milli bir davaya yönelik bakış açısıyla; tek başına bir devlet olmaktansa, Türkiye Cumhuriyeti’nin şanlı bir ili olmayı tercih eden bu aziz şehrin insanları, şanlı ve şerefli tarihiyle Türk tarihinin de her daim bir parçası olmuştur.

19 Aralık 1918’de, işgalci güçlere karşı Dörtyol ilçemizin Karakese köyünde Mehmet Çavuş’un düşmana sıktığı ”İlk Kurşun” bizleri ayrıca gururlandırmaktadır.

Her yıl 23 Temmuz’da kutladığımız Hatay’ın ana vatana katılışı, Türk siyaset tarihinin ve Gazi Mustafa Kemal’in en önemli diplomatik zaferlerinden birisidir. Bu kutlu birlikteliğin tezahürünün 85. yıl dönümünde Türk Milletine mensubiyetin ne denli önemli olduğunu bir kez daha idrak etmekteyiz.

Hatay’ın ana vatana katılışının yıl dönümünü kutluyor ve bu milli dava uğrunda çaba harcayan;

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; Tayfur Sökmen’i, Abdurrahman Melek’i, Abdülgani Türkmen’i ve tüm isimsiz kahramanlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum.”

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu