HATAY’DA 6 YÖRESEL LEZZET DAHA TESCİLLENDİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’ın yöresel lezzetlerinden Antakya Simidi, Belen Tava, Antakya Külçesi, Zahter Salatası, Tel Kadayıfı ve Tandır Kahkesi coğrafi işaret tescil belgesi aldı.

Dünya’nın 26. Gastronomi Şehri olarak ilan edilen Hatay’ın yöresel lezzetlerinden 6 tanesi daha coğrafi işaret tescil belgesi aldı.

Hatay Valiliği tarafından düzenlenen Coğrafi İşaret Tanıtım Programı’na Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, AK Parti İl Başkanı Mustafa Erdoğan, MHP İl Başkanı Metin Taşçı, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ÖNTÜRK, ŞEHRİN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Antakya Gastronomi Çarşısı’nda düzenlenen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk, Hatay’ın bir tarih ve kültür şehri olduğuna vurgu yaparak, “Tabi bir yerde tarih, kültür olunca, böyle bir derinlik olduğu zaman gastronomi de ister istemez öne çıkıyor.” Dedi.

Hatay’ın gastronomisinin, kentin tarihi kadar eski olduğunu kaydeden HBB Başkanı Öntürk, 600’ün üzerinde yemeğe sahip Hatay Mutfağını hem ulusal hem de uluslararası arenada tanıtmanın, anlatmanın ve şehre buradan gelir sağlamanın da kendilerinin görevi olduğunun altını çizdi.

Şehri, tarihini, kültürünü anlatarak daha iyi noktalara taşımanın gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Öntürk, “6 Şubat’ta yaşanan afet sonrasında bir yandan yıkılmış şehri ayağa kaldırırken bir yandan da kültürel faaliyetleri de ayağa kaldırmanın mücadelesini veriyoruz. Bunu şehrimizin geleceği için yapıyoruz. Esnaflarımız için yapıyoruz. Tarihimizi, kültürümüzü tanıtmanın gayretini gösteriyoruz.” diyerek, başta Hatay Valisi Mustafa Masatlı olmak üzere, şehrin ayağa kaldırılması noktasında katkı sağlayan, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

VALİ MASATLI “COĞRAFİ İŞARET REKABET GÜCÜMÜZÜ ARTTIRIYOR”

Coğrafi işaret tescil başvurusu yapılan yöresel lezzetler hakkında bilgi veren Vali Mustafa Masatlı ise Hatay’ın sahip olduğu kültürel ve ekonomik değerlerin korunarak, gelecek nesillere aktarılması amacıyla çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Coğrafi işaret alan ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırdığını dile getiren Vali Masatlı, daha önce de kente özgü 31 ürüne coğrafi işaret belgesi alındığını hatırlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk de Hatay’a ait 6 ürünün daha coğrafi işaret tescil belgesi almasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Konuşmaların ardından katılımcılara coğrafi işaret belgesi alan 6 ürün ikram edildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu