HATAY’DA İTFAİYENİN ‘OT YANGINLARI’ MÜCADELESİ!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’da altı ilçede insan kaynaklı çıktığı belirlenen, ot yangınlarına en hızlı şekilde ulaşan Büyükşehir İtfaiye ekipleri yaptıkları çalışmalarla, alevlerin daha geniş alanlara yayılmaması için büyük mücadeleler verdi.
Otlak yangınlarından biri de Defne İlçesi Toygarlı Mahallesinde meydana geldi. Yangın alanında alevlere teslim olan bir traktör de yanmaktan kurtarılamadı. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alın, soğutma çalışması gerçekleştirildi.
İskenderun ile Arsuz arasında Nardüzü Mahallesinde meydana gelen ot yangınına da, ekiplerin hızlı müdahalesiyle alevler çevreye yayılmadan kısa sürede kontrol altına alındı, ardından yapılan soğutma çalışması sonucu yangın tamamen söndürüldü.
Dörtyol’un Yeniyurt Mahallesinde de ot yangını meydana geldi. 112 Acil çağırı merkezi tarafından yönlendirilen itfaiye ekipleri çevresinde ağaçlar bulunan bölgede hızlı müdahale ile kısa sürede alevler kontrol altına alındı ve yangın büyümeden soğutma çalışmasının ardından söndürüldü.
HBB itfaiye ekipleri gelen ihbar üzerine Erzin- Ceyhan istikameti leçelik bölgesinde otoban refüjde meydana gelen ot yangına, müdahale etti, yangın ve dumanın trafik akışını tehlikeye düşürdüğü bölgede alevler kısa sürede kontrol altına alınarak soğutma çalışması gerçekleştirildi.
Antakya İlçesi Serinyol Mahallesi E-5 otoyol üzerinde meydana gelen bahçede ot yangını kısa sürede yayıldı, Serinyol İtfaiye Müfrezesi ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Yangın daha geniş alana yayılmadan soğutma çalışması gerçekleştirilesiyle tamamen söndürüldü.
Belen’in Kıcı Mahallesinde de meydana gelen çalılık ve otluk alan yangınına HBB itfaiye ekipleri kısa sürede yetişti, hızlı müdahale sonucu kısa sürede kontrol altına alındı. Soğutma çalışmasıyla yangın tamamen söndürüldü.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu