HATAY’DA SICAKLIKLAR SON 30 YILLIK ORTALAMANIN ÜSTÜNDE SICAK DAHA DA ARTACAK!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan değerlendirmelere göre, ülkenin büyük bir bölümünde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklarının artmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıklar bir haftalık süreçte Akdeniz Bölgesi başta olmak üzere Marmara, Ege ve Karadeniz’in kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredecek. Önümüzdeki günlerde beklenen en yüksek sıcaklıkların Hatay’da 33-34, Osmaniye 35-37, Kahramanmaraş 39-40 derece olması bekleniyor.
Yapılan uyarıda, ayrıca yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00 ilâ 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
İskenderun Teknik Üniversitesi İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Sakallı da Hatay’ın Ağustos başına kadar mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkla boğuşacağına dikkat çekerek, “Hava sıcaklıkları Hatay ve çevre iller için son 30 yıllık ortalamanın üstünde seyretmeye devam edecek. Ağustos ayının başlangıcına kadar hava sıcaklıkları bu şekilde devam. Ortalamanın 6-10°C üstündeyiz. Yeşili yakmak yerine, acilen yeşillendirmeye başlanmalı. Bütün ülke bu konuda seferberlik ilan etmeli” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu