HATAY’IN YENİDEN DOĞUŞUNA HEP BİRLİKTE TANIKLIK EDECEĞİZ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Çeşitli incelemelerde bulunmak ve programlara katılmak üzere Hatay’a gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Antakya’da Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi’nin açılışını yaptı.
Osmaniye temaslarının ardından karayoluyla Hatay’a geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Vali Mustafa Masatlı’yı makamında ziyaret etti. Bölge milletvekillerinin de eşlik ettiği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a ziyarette, yapılan sunumda, yüzyılın felaketi 6 Şubat ve devamındaki depremlerden sonra il genelinde yürütülen iyileştirme çalışmaları ve il özelindeki projeler ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Hatay’da Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi’nin açılışına da katıldı. Antakya’nın Serinyol Mahallesi’nde inşa edilen Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi’nin açılışında konuşan Bakan Göktaş “Hatay’da sadece yeni bir yaşam alanının kapılarını açmıyor aynı zamanda çocuklarımıza güzel bir gelecek sunmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.
Bakan Göktaş bir çocuğa verilen destek ve güvenin, onların kendilerine olan inancını da ayrıca güçlendirdiğini ifade ederek “Sahip olduğu potansiyeli gerçekleştirdiğinde ise hem kendine daha iyi bir gelecek kurmasını sağlar hem de bir parçası olduğu toplumun geleceğine katkı sunar. Bakanlık olarak, herhangi bir sebeple ailesinden uzak düşmüş çocuklarımıza, devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek yeni modellerle hizmet sunuyoruz. 14 bin 659 çocuğun aile ortamında büyümelerini sağlıyoruz. Hatay’da ise 2 çocuk evleri sitesiyle, 62 çocuğumuza koruma ve bakım hizmeti sunuyoruz. Bu gün açılışını gerçekleştirdiğimiz çocuk evleri sitesiyle 80 çocuğumuzu daha hem fiziksel hem de duygusal ihtiyaçlarını karşılayabilecek yaşam alanı oluşturduk” diye konuştu.
Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün de, TUSAŞ’ta görevliyken trafik kazasında vefat eden Serdar Demir’in hayalini gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu