HERKES İÇİN MİMARLIK DERNEĞİ’NDEN DEFNE’DE ‘TOPLUM MERKEZİ’ İNŞAASI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

6 Şubat depremlerinin yaraları devlet tarafından sarılmaya devam ederken, bir yandan da Sivill Toplum Kuruluşlarının yaptıkları çalışmalar sürüyor. Yaşanan yıkıcı deprem sonrası çalışmalarında Hatay’a yönelen Herkes İçin Mimarlık Derneği, Hatay Deprem Dayanışması ve Architecture Sans Frontieres tarafından düzenlenen, “Antakyaʼnın Yaşayan Mirasını Canlandırmak : Katılımcı Mimarlık ve Planlama Yoluyla Toplum Öncülüğünde Yeniden Yapılanma” isimli projenin ilk ayağı olan Defne’de yapımına başlanan Tasarım Atölyesinin inşaa süreci devam ediyor.

Herkes İçin Mimarlık Derneği üyeleri, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken, sağlanan fonun, artan maliyetler nedeniyle yetersiz kaldığını, hayırseverlerden destek beklediklerini belirttiler. Dernek üyeleri, yaptıkları açıklamada;

“Kuruluşumuzdaki arkadaşlarımızla birlikte, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yol açtığı yıkımdan en çok etkilenen ve acı çekmeye devam eden şehirlerden biri olan Antakya’nın Çekmece semtinde bir Toplum Merkezi inşa etmek için bağış topluyoruz. Toplum merkezi, Hatay Deprem Dayanışması ile birlikte inşa ediliyor ve tamamlandığında, kuruluşun yerel toplum için kaynak, destek ve çeşitli faaliyetler sağlayarak kritik çalışmalarına devam etmesi için bir alan sağlayacak. Tesiste, mevcut alanı dokuma ve sabun yapım atölyelerine ev sahipliği yapmak için kullanan yerel olarak örgütlenmiş bir kadın kooperatifi olan RİMMEN tarafından kullanılan iki prefabrik bina var. Toplum Merkezi ayrıca kooperatif için alanı paylaşabilecekleri ve çalışmalarını genişletebilecekleri bir merkez işlevi görecek.

Depremlerden kurtulan ve şehrin büyük bir kısmı devlet tarafından yeniden inşa edilmek üzere tahsis edilen çok az sayıda mevcut topluluk alanı bulunmaktadır.

Temmuz ayında 18 gün boyunca 6 Architecture for All üyelerinin yanısıra Antakya’dan ve Türkiye’nin dört bir yanından 9 katılımcı da dahil olmak üzere 15 katılımcı, ahşap çerçevelerin inşası ve hazırlanması ve kısmi montajı için zemin çalışmalarını tamamladı.

Projenin ilk aşaması için finansman, Sivil Toplum için Destek (STD- Support for Civil Society) tarafından Yerel Güçlendirme Fonu aracılığıyla sağlandı.

Şuan binanın katılımcı inşasına devam etmek için fon topluyoruz. Kalan toplam maliyeti 10.247 £ olarak hesapladık. Bu maliyetlerin dökümünü Instagram sayfası @herkesicinmimarlik ve web sitesi https://herkesicinmimarlik.org/ üzerinden bulabilirsiniz.

Bağışlayacak paranız varsa aşağıdaki hesap numaralarına bağışlarınızı bekliyor ve hedefimize ulaşmamıza yardımcı olmanızı temenni ediyoruz.”

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu