KIRIKHAN GÖLBAŞI İNSAN ATIKLARINA TESLİM!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç, yurtdışından gelen turistlere Gölbaşı Gölü ve Hatay Dağ Ceylanları sahasını tanıttığı esnada yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi.
Romanya ve Letonya’dan gelen 20 kişilik doğasever turist grubuna bölgenin biyolojik çeşitliliğini anlatmaya çalışan Öğünç, karşılaştığı manzara karşısında şok yaşadı.
Gölbaşı Gölü’nde plastik şişe ve poşetlerle dolu bir yüzeyle karşılaştıklarını belirten Başkan Öğünç, kıyı şeridinde molozların biriktiğini ifade ederek, “Bugün bölgemizi gezdirdiğimiz yabancı konuklar için her şeyin mükemmel olmasını istedik. Ancak gölde yaşadığımız durum tam anlamıyla bir fiyaskoydu” dedi.

Göl yüzeyinin plastik atıklarla kaplandığını, kıyıların ise molozlarla dolmuş durumda olduğuna dikkat çeken Öğünç “Utandım, kızardım, yerin dibine girdim. Dilim bağlandı ve anlatacak kelime bulamadım. Binlerce kilometre öteden şehrimizi görmeye gelen turistlere böyle bir manzara sunmak bizler için büyük bir hayal kırıklığı. Bu şekilde bir anlayışla bir yere varmamız mümkün değil. Utanmazlık yüzünden emeklerimize acıdım” şeklinde kaydetti.
Öğünç, bölgenin temizliği ve korunması konusunda daha fazla önlem alınması gerektiğini vurguladı ve bu konuda ilgili kurumları ve toplumu duyarlı olmaya çağırdı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu