KURALAR ÇEKİLDİ, HAK SAHİPLERİ EVLERİNE KAVUŞUYOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem afeti nedeniyle hak sahipliği olan vatandaşlara TOKİ marifetiyle 6 bin 983 adet afet konutu ile 536 adet kırsal afet konutu olmak üzere toplamda 7 bin 519 adet konut için kura çekimi yapıldı.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi’nde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD) düzenlenen, “Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni”ni VKS yöntemiyle takip etti.

Masatlı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bugünün Hatay için mutlu ve sevinçli bir gün olduğunu söyledi.

Hatay’da şu ana kadar 18 bin 404 konutun kurasının çekildiğini ifade eden Vali Masatlı, “An itibarıyla gerek inşaatı biten, devam eden, ihalesi yapılan, projelendirilen toplam konut sayımız 153 bin 35’tir. Yani şu ana kadar 18 bin 404 konutumuzun kurasını çekmiş olduk ve vatandaşlarımız bir kısmında oturuyorlar zaten, kullanımına inşallah bugün itibarıyla kalanıyla birlikte sunmuş olacağız” açıklamasını yaptı.

Kura çekimine Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay milletvekilleri ve ilgili kurum temsilcileri katılım gösterdi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu