Mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde ağır tonajlı araçların Altınözü yolunu kullanması yasaklansın

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Antakya – Altınözü yolunun Narlıca mevkisinde kurallara uymayan hafriyat kamyonu sürücülerine yönelik denetim gerçekleştirildi. Hafriyat kamyonlarının son günlerde neden oldukları hatalı araç kullanımı sonrası Hatay İl Emniyet Müdürlüğünce başlatılan denetimler sürüyor.
Polis ekipleri son olarak Narlıca mevkisinde yoğunlukla olan hafriyat kamyonlarına yönelik hatalı sollama, brandasız taşıma ve benzeri kural hatası yapan kamyon sürücülerini drone destekli uygulamayla denetledi. Uygulamada kurallara uymayan kamyon sürücülerine ceza yazılırken çok sayıda sürücüye de ikazda bulunuldu.
GÜNDE 4 SAAT AĞIR TONAJLI ARAÇLARA YASAKLANSIN!
Öte yandan bu yolu sıklıkla kullanan sürücüler, ağır tonajlı araçların sabah 08.00 – 10.00 saatleri ile akşam 16.00-18.00 arasında çalışmasının yasaklanması talebinde bulundu. Böyle bir uygulamanın hayata geçmesi halinde özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde vatandaşların daha güvenli ve daha rahat bir şekilde seyredeceğine vurgu yapan vatandaşlar, yetkililerden bu öneriyi dikkate almalarını talep etti.
Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Harbiye Mahallesi’nde meydana gelen kazanın ardından, ağır tonajlı kamyonların Harbiye yolunu kullanması yasaklanmış tüm ağır tonajlı araçlar Altınözü yolunu kullanmaya başladı.
Narlıca Altınözü yolunda bir hayli artan kamyon sayısına, ağır tonajlı araçları kullanan sürücülerin aşırı hız yapmaları da eklenince söz konusu güzergah sürücüler için büyük bir çileye dönüşmüştü. Yapılan denetimlerden memnun kalan vatandaşlar, mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde ağır tonajlı araçların mesai yapmamasının temin edilmesi halinde sorunun büyük ölçüde ortadan kalkacağını ifade ediyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu