MKÜ MİMARLIK FAKÜLTESİNİN TEMELİ ATILDI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık Fakültesinin yeni binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.
Törene Hatay Valisi Mustafa Masatlı, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Hatay Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Rektör Yardımcıları kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile akademik ve idari personel katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Veysel Eren gerçekleştirdi. Rektör Eren konuşmasında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin kampüs ile sınırlı olmamasını, şehrin içinde olup bulunduğu çevrenin sorunlarına çözümler üretmesini istediklerini söyledi. Temeli atılan Mimarlık Fakültesinin yerinin her Antakyalının hafızasında çok önemli bir yer edindiğini ve gerek bu hafızaya hürmeten gerekse şehrin inşa ve ihya sürecinde katkı sunması adına inşanın kendi yerinde yapılmasını planladıklarını ifade etti.
Prof.Dr. Veysel Eren, konuşmasını Mimarlık Fakülte binasının inşa sürecine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek sonlandırdı.
Hatay Valisi Mustafa Masatlı da gerçekleştirdiği konuşmada; Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinin deprem sonrası Hatay’daki kurum ve kuruluşlara ev sahipliği yaptığını belirtti. Üniversitenin Mimarlık Fakültesi binasının tamamlanmasının şehrin inşa ve ihya sürecine büyük katkı sunacağını belirten Vali Masatlı, başta Rektör Prof. Dr. Veysel Eren olmak üzere Mimarlık Fakültesi binasının inşa sürecine katkı sunanlara teşekkür etti.
Açılış konuşmaları sonrası okunan dua ile kurdele kesildi ve binanın ilk temeli atıldı. 9 bin 200 metrekare inşaat alanına sahip olan ve iki yıl gibi bir sürede tamamlanması hedeflenen binada, derslik, laboratuvar, akademik ve idari ofisler, kütüphane, toplantı salonu, yemekhane ile kantin bulunuyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu