MÜCBİR SEBEP HALİ 30 KASIM’A KADAR UZATILDI!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 4 il ve 2 ilçedeki mükellefler için mücbir sebep halinin uzatıldığını duyurdu. Mücbir sebep halinin Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için 30 Kasım’a kadar uzatıldığı açıklandı.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden afetten etkilenen illerde deprem tarihi itibarıyla mükellefiyet kaydı bulunanların mücbir sebep halinde olduklarının kabul edildiği belirtildi.

Açıklamada bu tarihten 4 il ve 2 ilçedeki mükellefler için mücbir sebep hali sona erene kadar beyanname ve bildirimlerin verilme süresinin de ertelendiği ifade edildi.

Söz konusu iller şu şekilde duyuruldu :

“Mücbir sebep halinin Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için 30 Kasım 2024 Cumartesi günü sonuna uzatılması uygun bulunmuştur.”

Kararı duyan Mali Müşavirler ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslenerek; “Sayın Bakan Mehmet Şimsek; ‘Ölümü gösterip sıtmaya razı etmenin’ siyasi prensibini uyguluyorlar.

Hazine Bakanlığı’na acil tıbbi müdahale gerekiyor! Mücbir halin bitmesine çeyrek kala uzatma vermek ve yine ‘ay’ sınırı koymak akıllara zarar” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu