Nostaljik Bir  Lezzet :”Antakya Pastası” Şimdilerde Konteyner Kent’te Yapılıyor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Bir kuşağı adeta  zamanda yolculuğa çıkaran bir lezzetten bahsetmek istiyorum. Kıvamında pişmiş hamurun içinde ve dışında enfes krema ile Hindistan cevizi ile ortaya çıkan Antakya Pastası..

Gördüklerinde bir çok insanın ben çocukken bu pastayı almak için Salim amcayı saatlerce beklerdim dediği tadına baktıklarında ise yıllardır tadı değişmemiş muhteşem bir lezzet bu dediği eklerin atası Antakya Pastası.

1955 yılında Salim Emmungil ve kardeşi Yusuf Emmungil tarafından yapılmaya başlayan bu leziz ürün şimdilerde Murat Emmungil tarafından Narlıca Ay Yıldız Konteyner Kentte yapılarak unutturulmamaya çalışılıyor. Ve eskisi gibi camekanlı arabası ile kimse Salim amcasını beklemiyor, Murat usta sadece aldığı siparişleri yetiştirmeye çalışıyor.

Antakya Pastasını görenlerin hey gidi günler diyerek iç geçirdiğini ve o yılları hayallerinde canlandırdıklarını ifade eden Murat Emmungil açıklamasında :   “Bu pastayı memlekete sevdiren büyüklerim uzun yıllar kesintisiz bir biçimde Affan mahallesi başta olmak üzere  bir çok yere götürmüşler .Ben pastaları yaparken babama yardım ederdim ve bir süre sonra ona iyi bir yardımcı olduğumu düşünneye başladım ve bayrağı babamdan devraldım.

Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremine kadar babamda bana pasta yaparken yardımcı oluyordu.Deprem sonrası babam şehir dışında yaşamaya başladı ,bende Narlıca Üç Yıldız Konteyner Kentte herkes tarafından bilinen ve sevilen bu lezzeti ben yapmaya devam ediyorum. Sipariş üzerine pastaları hazırlıyorum. Hijyen olmazsa olmazım olup pastaların lezzetinden asla taviz vermeden en güzel biçimde müşterilerimize sunuyorum. Pastamızı  bilenler zaten hep siparişlerini veriyorlar ama tesadüfen bu eşsiz lezzeti görenler hemen sipariş kervanımıza katılıyorlar. Beş çeşit sunuyoruz lezzetimizi. Gördüğümüz ilgi ve aldığımız dönüşler bileri mutlu etmektedir. Babamdan aldığım bayrağı en güzel biçimde taşıdığımı düşünüyor , bu pastanın unutulmaması için elimden geleni yapacağımı söylemek istiyorum. ”dedi.

Antakya Pastasının lezzetinden vazgeçemeyen vatandaşlar ;” Salim Usta’nın Affana gelmesini dört gözle beklerdik. Büyük küçük herkesin beğendiği bir lezzetti bu ve halen de beğenerek tüketiyoruz. Sağolsun Murat Usta bu lezzeti bizlere unutturmuyor. ”dediler.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu