ÖĞRETMENLER HAK SAHİBİ DEĞİLLER DİYE SOKAĞA MI ATILMALI?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Türk Eğitim-Sen Hatay 1 No’lu Şube Başkanı Ömer Solğun, deprem bölgesinde görev yapan, şehir dışından gelen 4 bin 700 öğretmenin konut sorunlarının çözülmesi gerektiğini, aksi takdirde tayin isteyerek gitmeyi düşündüklerini belirtti.

Solğun, yetkililerden kalıcı konut ihtiyacı karşılanana kadar kamu çalışanlarına kolaylık sağlanmasını istediklerini belirterek; “6 Şubat 2023 pazartesi günü meydana gelen deprem felaketinde en çok etkilenen şehir Hatay İlimiz olmuştur. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu geçici bir süre için misafir olarak diğer illere gitmek zorunda kalmışlardır. Konteyner kentlerin kurulması ile geri dönüşler olmuş ve geçici konutlarda barınma başlamıştır.

Öğretmen arkadaşlarımızın il dışına tayin olması nedeniyle yerlerine 4700’e yakın yeni öğretmen Hatay’a atanmıştır. Haklı olarak devletimiz atanan öğretmen arkadaşlarımızı konteyner kentlere yerleştirmiştir. Çünkü Hatay’da en büyük problem kalıcı konut eksikliğidir. Yeni atanan 4700 öğretmeni barındıracak kalıcı konut var da bizim mi haberimiz yok. Hak sahibi değiller diye sokağa atmayı doğru bir davranış olarak görmüyoruz.

Altınözü ve diğer ilçelerimizde konteynerlerden çıkarılacak öğretmen arkadaşlarımız nerede kalacaklar? Kiralık ev bulabilecekler mi? Yeterince kalıcı konut var mı? Tüm bu soruların bir karşılık bulması gerekiyor.

Yetkililerden kalıcı konut ihtiyaçı karşılanana kadar kamu çalışanı arkadaşlarımıza kolaylık sağlanmasını istiyoruz. Yerle bir olmuş şehirde kiralık konut bulmanın zorluğu herkesce bilinmektedir. Halen de kamu çalışanları deprem bölgesinden tayin isteyip gitmeyi tercih ediyorlar. Bunun önüne geçmenin yolu da çalışma şartlarının iyileştirilmesinden geçmektedir. Çalışanların lehine ilave yeni hakların verilmesi gerekmektedir. Afet tazminatı, elektrik ve su bedelinin afad tarafından ödenmesi, kamu çalışanları için moral kaynağı olacaktır. Deprem bölgesinde en büyük ihtiyaç “İNSAN GÜCÜ”dür. Bunu gözardı etmemek gerekiyor.

Yetkililere önemle duyurulur.” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu