ÖLDÜRÜLEN İMAMA ŞEHİTLİK BELGESİ VERİLSİN TALEBİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’ın İskenderun ilçesinde sabah namazında öldürülen imam Hasan İnce için MİL-Diyanetsen sendikası ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından sahip çıkıldı, din adamlarına saldırılar dile getirildi, İmam İnci’ye şehitlik belgesi verilmesi istendi.
Şehit Pamir Caddesi üzerinde boyacılar parkı önünde toplanan MİL-SEN üyeleri ile çeşitli sivil toplum kurulu temsilcileri ve Siyasi parti temsilcileri bir araya gelerek din adamlarına yapılan saldırılara dikkat çektiler.
Ülkemizde artan cinayetlere işaret eden Sadet Partisi İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik, kısasa kısasın uygulanmasının bu tür suçların önüne geçebileceğini savunarak “Kim olursa olsun haksızlığın karşısında susmamamız lazım. Şu an burada din görevlisi kardeşimizin dünyadan ahirete göç etmesi söz konusu ve katledilmesi söz konusu dolayısıyla ben başta Cumhurbaşkanımız ve milletvekillerimize ülkemizi yönetenlere yetkilere sesleniyorum. Kesinlikle kanlar yerde kalmasın. Kanların yerde kalmaması için de kısasa kısas diyorum. Dolayısıyla kanın yerde kalmamak için hapishanede cezaevlerinde kesinlikle beslenmemeleri lazım. Eğer, kısasa kısas yapılırsa bunların sonucunu görürsünüz ki bu tarz olaylar ve eylemler azalacaktır” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu