ORMAN YANGINI 12 SAATTE KONTROL ALTINA ALINABİLDİ!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’ın Belen ilçesine bağlı Kömürçukuru Mahallesinde dün gece saatlerinde meydana gelen orman yangını 12 saatlik yoğun bir mücadelenin ardından kontrol altına alındı.
Belen’in Kömürçukuru Ormanlık alanında henüz bilinmeyen bir nedenle dün 22:00 saatlerinde yangını çıktı. Yangına saat 22:10 itibarı ile Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile AFAD ve HBB İtfaiyesine bağlı ekipler bölgeye sevk edildi. Yangında, 5 İlk Müdahale Aracı, 14 Arazöz, 5 Su Tankı, 3 Helikopter, 1 iş makinesi, 1 Treyler, 200 Personel ile müdahale edildi. Ayrıca HBB Fen İşleri, Park- Bahçe, Sağlık ve Sosyal İşler, Zabıta, Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları ve HATSU arazöz, iş makinesi, su tankeri, araç ve personel desteğinde bulundu.
Belen’in Kömürçukuru Mahallesi ormanlık alandaki yangın HBB ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarıyla bugün sabah saat 09:57 itibarı ile kontrol altına alındı, alanda soğutma çalışmaları sonrası söndürüldü.
Ekiplerin koordineli müdahalesiyle yaklaşık 12 saatlik müdahalenin ardından söndürülen yangında herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadı. Yangının neden kaynaklandığı ile ilgili soruşturma başlatıldı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu