Hatay’da akşam saatlerinde çıkan yangınlar korku yarattı.
Hatay’ın Payas ilçesi İstiklal Mahallesi Tem Otoyolu kenarındaki ağaçlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın fırtınanın da etkisiyle kontrolden çıkarak büyüdü. Olay yerine gelen Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek büyümeden söndürdü.
Samandağ ilçesinden de peş peşe yangın ihbarları geldi. İlçeye bağlı Yeşilköy mevkiinde çıkan yangına da itfaiye ekipleri müdahale ederek söndürürken, bir yangın haberi de Samandağ ilçesine bağlı Mızraklı Mahallesi’nden geldi.
Mahallede bulunan zeytinlik alanda meydana gelen yangın, fırtınanın etkisiyle geniş alana yayıldı. Etrafta evlerin bulunması korkuya neden olurken, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile HBB itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı.