PROF. DR. CERECİ SOSYAL MEDYAYI ALMANCA YAZDI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Kitap, makale ve film çalışmalarını yıllardır çokdilli olarak sürdüren Prof. Dr. Sedat Cereci, daha önce Türkçe ve İngilizce olarak yazdığı sosyal medya konusunu, değişik bir açıdan Almanca olarak kitaplaştırdı.

Globale Veränderung und Neues Medienleben (Küresel Değişim ve Yeni Medya Yaşamı) adıyla yayına hazırlanan kitapta, dünyanın değişen yapısı içinde değişen yaşam biçemlerinin ve insan yaklaşımlarının ele alındığı öğrenildi. Kitapta, Homo Sapiensin medyasından çağların değişimi ve yeni insana; sanayileşme sürecinden telefon devrimine; modern psikolojiden dijital çağ olanaklarına kadar dünyada yaşanan dönüşüm süreçlerinden söz edildiği belirtildi.

İnsanın aklıyla ve idiyle dünyayı değiştirmesinin özellikle vurgulandığı kitapta,  teknolojinin cazibesi, medya teknolojisi kültürü, yeni medya gerçekliği, gerçeklik ve simülasyon, ağlar ve ağ toplulukları, ultra modern çağda sosyal medyanın karakteri, sosyal medya oyunları, süperego ve sosyal medyanın sömürü araçları, göçmenler ve sosyal medya gibi başlıkların yer aldığı bildirildi. Bilgisayara dayalı yeni medya ile dünyada yeni bir yaşamın başladığını savunan kitapta, yeni medya ile geleneksel medya karşılaştırması, sosyal medyanın ultramodern rolünün de tartışıldığı, sosyal medya sistematiğinin eleştirildiği dile getirildi.

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen Mahatma Gandhi International Conference Multidisipliary Studies etkinliğinde sunduğu The Role of Social Media in modern Age that was Planned in Globalist Strategy başlıklı bildiriyle 26 Eylül 2018 tarihinde ödüle layık görülen Prof. Cereci’nin, artık günlük yaşamın temeline oturan sosyal medya sorununu farklı boyutlarıyla çalıştığı ve yayına dönüştürdüğü öğrenildi.

Prof. Dr. Sedat Cereci’nin 26 kitabı olan Almanca sosyal medya kitabında, bir anlamda insanlık tarihi ve teknolojinin gelişimi temelinde, hipermodern çağın insanlarının yaşam kültüründen söz edildiği belirtildi. Kitapta, hipermodern çağda, resmi işlemlerden günlük görüşmelere, pazar alışverişinden sosyal etkinliklere kadar hemen her işin ve eylemin, yeni medya aracılığıyla yapıldığı vurgulandı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu