YILDIRIM KARA: TASARRUF TEDBİRLERİ, ÇOCUKLARIN ÜCRETSİZ YEMEK HAKKINI ENGELLEMEK İÇİN Mİ KULLANILIYOR?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, okullarda verilen ücretsiz sağlıklı yemek talebini tekrar yükselterek yazılı bir basın açıklamasında bulundu.
Ülkemizde giderek derinleşen yoksulluğa dikkat çeken Yıldırım Kara, “Sivil toplum örgütleri, okullarda öğrencilerin bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemeğe erişebilmesi için yıllardır kampanya yürütüyor. AKP bu kamuoyu baskısına boyun eğip, 2023 yılında Temel Eğitim Müdürlüğü 25.01.2023 tarihli genelgeyle okul öncesi eğitim kurumlarındaki çocuklara haftada beş gün beslenme desteği sağlama uygulamasını başlatmıştı. Çocukların büyüme çağında en azından bir öğün dengeli ve yeterli besleneceğine doğru dürüst sevinemeden, iktidar bu desteği 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi için sınırlı bıraktı ve sessiz sedasız uygulamadan kaldırdı.
Sadece bir dönem verilen öğün ile hiçbir çocuğun gelişmesine katkı sağlanamadı. Hiçbir açıklamada yapmadan kaldırılan bu uygulamanın ardından 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde, depremden etkilenen Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa olmak üzere 11 ilde devam ettirileceği duyuruldu. Bu sene “Tasarruf Tedbirleri” kapsamının da onun da olmayacağı belirtiliyor. Yurttaş her kademede tasarruf yapacak; çocuklarımız günde 1 öğünden dahi mahrum bırakılacak; ama saraydaki israf ‘itibar’ uğruna makbul görülecek; böyle bir çelişkiyi asla kabul etmiyoruz.
YILDIRIM KARA: SARAYA SINIRSIZ OLAN KAYNAKLAR DEPREMZEDE ÇOCUKLARA MI SINIRLI?
MEB’in ‘kaynak yok’ diyerek uygulamayı devam ettirmemesine tepki gösteren CHP’li Kara, “Geçtiğimiz aylarda mahkeme, Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği’nin Milli Eğitim Bakanlığına açtığı davayı reddetti. Devletin çocuklara ücretsiz yemek sağlama yükümlülüğü olmadığını belirtilerek, “kaynakların sınırlı olduğu” gerekçesini öne sürdü. Hükümet, kaynaklarını öğrencinin bir öğün yeterli beslenmesine harcamıyorsa nereye harcıyor?
Depremzede öğrencilere destek için ne hazırlık yapıldı?
Hatay’daki öğretmenlerle konuştuğumuzda verilen yemeklerin bir öğrencinin ihtiyacı olan besin değerlerine yönelik hazırlanmadığı ve denetlenmediği iddiaları söz konusu. Depremi yaşamış, sayısız travma atlatmış, evini kaybetmiş, ailesinin ekonomik durumu büyük darbe almış çocuklara yeterli beslenme desteği bile verilemediyse bugüne kadar çocuklarımız için ne yapıldı? Bakanlığa bu konuda bir soru önergesi verdik; cevabını bekliyoruz” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu