GÜNDEM

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ‘Hoşgörü’ Rüzgârını Samandağ’dan Estirdi

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Gadir-i Hum Bayramı vesilesiyle Samandağ’daki Hz.Hızır Türbesi’ni ziyaret ederek, Alevi vatandaşların bayramını kutladı. Hz. Hızır Türbesi’nde gerçekleştirilen dini ritüellere katılarak bahur yakıp, dua eden Vali Mustafa Masatlı, daha sonra alanında kurulan siyah kazanların başına geçerek bayramının geleneksel yemeği olan hiriseyi kendi elleriyle kaplara doldurup, vatandaşlara dağıttı. Bayramın paylaşma ve dayanışma ruhunu […]
Hatay Valisi Mustafa Masatlı ‘Hoşgörü’ Rüzgârını Samandağ’dan Estirdi

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Gadir-i Hum Bayramı vesilesiyle Samandağ’daki Hz.Hızır Türbesi’ni ziyaret ederek, Alevi vatandaşların bayramını kutladı.

Hz. Hızır Türbesi’nde gerçekleştirilen dini ritüellere katılarak bahur yakıp, dua eden Vali Mustafa Masatlı, daha sonra alanında kurulan siyah kazanların başına geçerek bayramının geleneksel yemeği olan hiriseyi kendi elleriyle kaplara doldurup, vatandaşlara dağıttı.

Bayramın paylaşma ve dayanışma ruhunu yansıtan ziyarette Vali Masatlı, Hatay’ın yüzyıllardır farklı inanç ve kültürlerin, geleneklerin barış ve hoşgörü içerisinde kardeşçe yaşadığı önemli bir medeniyet şehri olduğunu vurguladı.

Aynı vatan ve bayrak, aynı gökyüzü altında yaşayan farklı dinlerin bayramlarını birlikte kardeşçe kutlama geleneğinin de Hatay’ın en önemli değerlerinden biri olduğunu belirten Masatlı, bu kardeşlik iklimini daha da büyütmek, bayram sevincini çoğaltmak amacıyla Samandağ’da olduğunu ifade etti.

6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’ın büyük acılar yaşadığını hatırlatan Masatlı, “Bu zamana kadar tarihin şahit olmadığı bir felaket yaşadık. Sarsıldık, derin yaralar aldık. Ancak kardeşlik iklimi, dayanışma ruhu ve insanların birbirine destek olması, yardımlaşma duygusu bu acıları hafifletirken, mutluluklarımızı çoğalttı. Bugün de Gadîr-i Hum Bayramı’nı kutlayarak bu mutluluğu paylaşmak için biradayız. Geçen yıla göre daha kalabalık ve insanların daha çok ilgisini gördüm. Birlik ve beraberlik, dayanışma, sevgi, saygı ve karşılıklı anlayış içinde olduğumuz sürece bu şehir yüzlerce yıl aynı duyguları paylaşarak yaşamaya devam edecektir. Toplumsal hafızamızda ve gönül dünyamızda karşılığı olan Gadîr-i Hum Bayramı’nın; hemşehrilerimiz arasındaki muhabbeti, dayanışmayı ve kardeşlik hukukunu daha da güçlendirmesini temenni ediyorum. Bu vesileyle Gadîr-i Hum Bayramı’nı kutlayan tüm hemşehrilerimin bayramını tebrik ediyor; ilimize, ülkemize ve aziz milletimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Sözlerini, ‘Bayramımız kutlu olsun’ anlamına gelen Arapça ‘Gadir-i Hum imbarek aleyna’ cümlesiyle tamamlayan Vali Masatlı’ya Samandağ Kaymakamı Emre Dündar, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Özgür Kıvcı, ilçe emniyet müdürü Gökhan Nacioğlu da eşlik etti.

Öte yandan Samandağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de sürücülere ve yayalara karanfil dağıtarak bayramlarını kutladı.

Haberi Paylaş:
PUAN DURUMU
# TAKIM O P
1 GALATASARAY 10 25
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 23
3 TRABZONSPOR 10 22
4 BEŞİKTAŞ 10 19
5 KASIMPAŞA 10 17
6 FENERBAHÇE 10 16
7 ARCA ÇORUM 10 16
8 KOCAELİSPOR 10 16
9 GÖZTEPE 10 15
10 İSTANBUL BAŞAKŞEHİR 10 14
11 ERZURUMSPOR 10 14
12 CORENDON ALANYASPOR 10 12
13 ÇAYKUR RİZESPOR 10 11
14 GENÇLERBİRLİĞİ 10 11
15 TÜMOSAN KONYASPOR 10 8
16 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ 10 8
17 SAMSUNSPOR 10 4
18 EYÜPSPOR 10 3